Met een energiescan kunt u het energieverbruik van uw bedrijf of organisatie verminderen. De gemeente Nieuwkoop stelt via de Omgevingsdienst West-Holland elk jaar energiescans beschikbaar. 

Het besparen van energie en verduurzaming staat bij sommige bedrijven en organisaties niet boven aan de takenlijst. Dit is heel begrijpelijk aangezien een bedrijf of organisatie zich focust op haar werkzaamheden. Toch is de energietransitie relevant en verdient verduurzaming aandacht. Een deel van de bedrijven krijgt er bijvoorbeeld mee te maken via de energiebesparingsplicht. Daarnaast kan besparen van energie of het plaatsen van zonnepanelen een groen imago en geld opleveren. Daarom biedt de gemeente Nieuwkoop bedrijven en organisaties ondersteuning in het verminderen van hun gebouwgebonden energieverbruik door middel van een energiescan.

De ondersteuning die de energiescan biedt is breder dan alleen een scan. Een adviseur van Klimaatroute zal uw gebouw doorlopen en gegevens opvragen. Aan de hand hiervan wordt een rapport opgesteld en krijgt u advies over de te nemen maatregelen. De adviseur begeleidt ook bij het opvragen van offertes en het beoordelen hiervan. De Omgevingsdienst West-Holland voert deze energiescans uit samen met Klimaatroute. 
 

1 jaar begeleiding

Deze begeleiding duurt minstens één jaar, zodat u de maatregelen makkelijker zelf kan uitvoeren. 

Op deze manier helpen we u zoveel mogelijk bij het verduurzamen van uw bedrijf. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Omgevingsdienst West-Holland.

Meer informatie en aanmelden energiescans >>(externe link)