Hier vindt u een actueel overzicht van veelgebruikte regelingen en subsidies. 

Gemeentelijke subsidies

Een financiële bijdrage om uw idee te realiseren

De gemeente Nieuwkoop stimuleert initiatieven voor en door de Nieuwkoopse samenleving. Heeft u er wel eens aan gedacht om een maatschappelijk initiatief te starten? Jeuken uw handen om samen met een groep mensen, die wel wat extra sociaal contact kunnen gebruiken, dat stukje groen voor de deur nieuw leven in te blazen en te onderhouden? Of heeft u andere originele ideeën?

Meld uw idee dan aan via Denk Mee(externe link) en kom in aanmerking voor een financiële bijdrage om uw idee te kunnen realiseren. Op dit platform vindt u ook alle informatie over 'Goed idee voor uw dorp' zoals aan welke criteria uw idee moet voldoen. 

Zelf aan de slag in uw eigen buurt >>(externe link)

Subsidieregeling Duurzaamheid

Vanaf 1 januari dit jaar kunnen organisaties (zonder winstoogmerk) uit de gemeente Nieuwkoop subsidie aanvragen bij de gemeente voor collectieve activiteiten die bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van een gebied, wijk of buurt. De subsidie loopt tot en met 31 december 2024. De subsidie bedraagt minimaal € 5.000 en maximaal € 50.000 per project. Het totale subsidiebedrag is € 100.000. 

Het gaat om initiatieven die in een gebied, wijk of straat: 

  • de overgang van het gebruik van stroom uit fossiele brandstoffen naar duurzame energie versnellen (energietransitie

  • een bijdrage leveren aan de aanpassingen aan de veranderingen van het klimaat (klimaatadaptatie

  • het gebruik van eindproducten als grondstof voor nieuwe producten of materialen stimuleren (circulariteit

De voorwaarden van de regeling >>

Energiebespaarbon

Om u financieel een beetje te helpen bij het energiezuinig maken van uw woning, kunt u gebruik maken van de energiebespaarbon. Hiermee koopt of bestelt u ter waarde van 70 euro eenvoudige  energiebesparende producten, zoals LED-lampjes, radiatorfolie en buisisolatie. (op = op en actie loopt tot 31 juli 2022)

Wilt u weten:

  • Welke producten aan de voorwaarden voldoen?
  • Of u nog gebruik kunt maken van de actie?
  • Waar u de producten kunt kopen of bestellen?

Meer informatie over de energiebespaarbon >>(externe link)

Provinciale en landelijke subsidies

Meer subsidie voor isolatie en warmtepomp (ISDE)

Vanaf 2022 kunt u meer subsidie krijgen als u uw woning verduurzaamt door uw woning te isoleren en een warmtepomp te kopen. De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is namelijk verhoogd van 20 naar 30% van de kosten.

ISDE Voorwaarden en subsidie aanvragen(externe link)

Groen werkt beter subsidie

Werkt u bij een bedrijf in Zuid-Holland en wilt u een groene, gezonde werkomgeving waarin u bijvoorbeeld kunt lunchen of vergaderen? U kunt hiervoor tot € 5.000 subsidie aanvragen! Natuur op uw werkplek helpt om u fitter en vrolijker te voelen. Het heeft een positief effect op uw creativiteit en concentratie en bovendien verlaagt het uw stressniveau. 

Groen werkt beter voorwaarden en subsidie aanvragen(externe link)

DUMAVA subsidie

Bent u eigenaar van maatschappelijk vastgoed? Of houdt u zich bezig met het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed? Zoals scholen, overheidsgebouwen, zorginstellingen of rijksmonumenten? De Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) komt eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed tegemoet in de kosten om te verduurzamen.

DUMAVA subsidie aanvragen(externe link)

Subsidiecheck

Een compleet overzicht van subsidies en regelingen op provinciaal of landelijk niveau vindt u op de website van Duurzaam Bouwloket. Hier kunt u op basis van uw postcode en huisnummer meteen checken van welke regelingen u mogelijk gebruik kunt maken.

Landelijke en provinciale subsidies >>(externe link)