U wilt graag uw woning verduurzamen. Maar waar te beginnen? Het is enorm fijn als een bekende, iemand uit de straat of wijk u kan adviseren over verduurzaming. De organisatie van de energiecoaches is een samenwerking tussen de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop en de gemeente Nieuwkoop.

Wat doet een energiecoach?

De energieprijzen zijn gestegen en u wilt aan de slag met het verduurzamen van uw woning. Dat kan nog best ingewikkeld zijn en veel vragen oproepen. Wat zijn precies de voordelen van een warmtepomp? Waar moet ik op letten bij vloerisolatie? En waar kan ik het best beginnen als ik wil gaan verduurzamen? 

Bij deze vragen kan een energiecoach hulp bieden. Een energiecoach is een vrijwilliger die uit uw gemeente, kern of wijk komt. Alle energiecoaches hebben een leertraject tot energiecoach gevolgd en vaak hebben ze ook nog ruime ervaring in het verduurzamen van de eigen woning. De coach komt bij u langs, heeft verschillende energiebesparende producten bij zich om te laten zien en adviseert u over het verduurzamen van uw woning.

Zelf energiecoach worden?

Bent u of kent u iemand die graag anderen wilt adviseren over het verduurzamen van de woning? Ziet u het zitten om energiecoach te worden? Dat kan! In samenwerking met de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop bieden we opleidingen tot energiecoach aan. Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar: info@gcnieuwkoop.nl.