U wilt de monumentale waarde van uw pand intact houden, maar ook de energierekening naar beneden brengen. Hoe kunt u dit het beste aanpakken? Duurzaam Bouwloket adviseert u.

Bij monumenten spelen dezelfde duurzaamheidsambities van aardgasvrij verwarmen, het verminderen van het energieverbruik en mogelijke opwek van stroom door zonnepanelen. Verduurzamen van een monument is echter vaak een stuk lastiger. Er is meer regelgeving over het beschermen van cultuurhistorische waarden en renovaties zijn in beperkte mate mogelijk. Voor eigenaren van monumenten staat er een webinar klaar. In dit webinar krijgt u informatie over de mogelijkheden om uw monumentale pand te verduurzamen. Een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket neemt u stap voor stap mee en geeft verschillende voorbeelden. Tot slot ziet u een overzicht van de beschikbare subsidiemogelijkheden.

Bekijken webinar verduurzamen monument

Op de website van Duurzaam Bouwloket kunt u het webinar bekijken.

Webinar bekijken >>(externe link)

LET OP: Het is belangrijk om contact op te nemen met het Omgevingsloket van de gemeente Nieuwkoop voordat u begint met het verduurzamen.

Meer informatie hierover op Nieuwkoop.nl >>(externe link)