Komt u zaterdag 14 mei ook naar de Duurzaamheidsmarkt op het Reghthuysplein in Nieuwkoop? Van 8.30 tot 12.30. Er is van alles te doen voor jong en oud. En bent u te weten gekomen wat u wilde weten? Dan kunt u  aansluitend gezellig nog even uw boodschappen doen op de Nieuwkoopse markt.

Bent u kampioen afval scheiden? Test uw kennis.

Afvalscheiding is populair, veel mensen scheiden glas, papier en gft. Door afval te scheiden, blijft er minder gewoon huisvuil (of restafval) over. Dat is positief  voor het milieu, want afvalverwerking kost energie en zorgt voor de uitstoot van broeikasgassen. Weet u precies waar welk afval hoort? We dagen u uit om de test te doen. Slaagt u, dan wint u een mini afvalbak (op=op).

(www.duurzaam-nieuwkoop.nl/afvalwijzer)

Bezoek de mobiele showroom van Duurzaam Bouwloket

Tochtstrips, ledlampen en andere makkelijk te nemen maatregelen leveren vaak al een flinke besparing op van energie en geld. Grotere maatregelen, zoals isolatie, het plaatsen van zonnepanelen en warmtepompen, brengen de energierekening verder omlaag. De adviseurs van de mobiele showroom van Duurzaam Bouwloket weten welke mogelijkheden er allemaal zijn en welke nuttig zijn in uw woning. Ze laten u in de mobiele showroom graag de energiebesparende producten zien en adviseren u.

(www.duurzaambouwloket.nl/nieuwkoop)

Win een moestuinpakket

Raad hoeveel zaden er in de pot met bloemenzaden zitten en win een moestuinpakket. Neem meteen wat informatie mee over het vergroenen van uw tuin. Iedereen die een gokje waagt, wint sowieso biologische bloemenzaden. Hiermee helpt u de bijen en vlinders aan een betere leefomgeving.  Zaai de zaden in uw tuin en geniet straks ook zelf van een vrolijke bloemenpracht.

U bent handiger dan u denkt

Repareren voorkomt het weggooien van spullen en hiermee de groeiende afvalberg. Is uw mixer, waterkoker of een ander apparaat kapot? Neem het mee naar de Duurzaamheidsmarkt om samen met een vrijwilliger van Repair Café het apparaat te repareren. Ze hebben allerlei gereedschap meegenomen om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Wie niets heeft om te repareren, maar dit wel leuk vindt, kan helpen bij een reparatie van iemand anders.

(www.gildenieuwkoop.nl/repair-cafe-nieuwkoop/)

Laat u gratis adviseren door de energiecoaches

Van het gas af, kozijnen vervangen, isoleren of een warmtepomp? Vraagt u zich af wat te doen? De energiecoach geeft u gratis onafhankelijke, betrouwbare informatie om uw huis duurzaam te maken. Ook helpen de energiecoaches u met offerteaanvragen voor uw duurzame klussen. Zo kunt u de volgende stap zetten naar een duurzame woning. Daarmee bespaart u geld en energie én het bezorgt u een comfortabel huis.

(www.gcnieuwkoop.nl/energiecoach)

Red Nederland

Help! Het water staat ons aan de lippen. De aarde warmt op en de zeespiegel stijgt. Als we niets doen, staan onze huizen straks onder water. Gelukkig is er hoop. We kunnen het tij nog keren. Met innovatieve en duurzame oplossingen kunnen we Nederland redden. Benieuwd hoe? Kom langs bij de kraam van TechNiChallenge!

(www.techniekhuisnieuwkoop.nl)