Een groen dak levert u veel voordelen op. Wij helpen graag mee om dit mogelijk te maken. Woningeigenaren, huurders, bedrijven en verenigingen van eigenaren kunnen nu subsidie aanvragen voor een groen dak. De planten op een groen dak slaan regenwater op waardoor het riool minder wordt belast. Daarnaast is het een fijne plek voor allerlei nuttige insecten, zoals vlinders en bijen en wordt uw huis of schuur minder warm in de zomer. Lees snel verder voor alle voordelen en meer informatie over de subsidie groene daken!  

Subsidie Groene Daken 

Wilt u een groen dak aanleggen? Wij dragen bij aan de kosten via de Subsidie Groene Daken. Voor de subsidie is in totaal € 50.000 beschikbaar. Subsidie aanvragen is mogelijk tot en met 31 december 2024 of tot het subsidiebedrag op is. Dan sluit de regeling en kunt u geen aanvraag meer doen.  

Inwoners en vereniging van eigenaren (VvE’s) kunnen na het aanleggen van een groen dak tot maximaal € 500 terugkrijgen en bij bedrijven is dit tot maximaal € 5.000.  

Subsidie aanvragen 

Om subsidie aan te vragen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals dat het pand binnen de grenzen van de gemeente Nieuwkoop ligt. Meer informatie over de subsidie, alle voorwaarden en het aanvraagformulier kunt u hier vinden. U kunt het aanvraagformulier online versturen of printen en per post naar ons opsturen.  

Voordelen groene daken 

Groene daken zien er niet alleen mooi uit, maar hebben nog meer voordelen:  

  • Dak gaat langer mee (beschermd tegen extreme weersomstandigheden). 
  • Houdt regenwater vast en verdampt het (waardoor het riool minder wordt belast). 
  • Zorgt voor een schonere lucht (geeft zuurstof af en zuivert fijnstof/CO2 uit de lucht).  
  • Isolerende werking (tot 30% koeler in de zomer en tot 10% warmer in de winter). 
  • Verlaagt de omgevingstemperatuur.  
  • Vermindert omgevingsgeluid (binnen en buiten).  
  • Verhoogt de biodiversiteit (goed voor insecten en de natuur).  

Gaat u een groen dak aanleggen? Vraag dan subsidie aan! Zo zorgen we samen voor een groene, klimaatvriendelijke gemeente en gezonde leefomgeving.