De terugverdientijd van zonnepanelen wordt steeds korter. Een investering in zonnepanelen om zelf uw eigen energie op te wekken wordt daardoor interessanter. 

Het plaatsen van zonnepanelen op bedrijfsdaken heeft vele voordelen voor zowel de ondernemer als de maatschappij. De opgewekte zonne-energie kan veel geld opleveren door een verlaging van de energierekening of de verkoop van stroom. Ook geven de panelen uw bedrijf een duurzaam imago en helpen ze CO2 neutraal te worden. Hoe meer zonne-energie op daken kan worden opgewekt hoe minder er op land geplaatst hoeft te worden. 

Ondernemers die serieus nadenken over het plaatsen van zonnepanelen en andere energiebesparende maatregelen overwegen kunnen een energiescan aanvragen. Door het berekenen van de kosten van zonnepanelen en begeleiden van offerte trajecten worden ondernemers hiermee ondersteund bij het plaatsen van zonnepanelen op dak. 

Het is bij het plaatsen van zon op dak belangrijk op de volgende dingen te letten. 

  • Neem tijdig contact op met de netbeheerder. Mogelijk is er een grotere aansluiting nodig op het elektriciteitsnet. 
     
  • Voor u investeert in zonnepanelen raden we u aan eerst te controleren of het dak van uw bedrijf geschikt is voor zonnepanelen. Soms moet u eerst uw dak verstevigen.
     
  • Informeer ook tijdig bij uw verzekeringsmaatschappij over de premie en hoe zij omgaan met brand- en stormschade.
     
  • Onderzoek welke mogelijkheden er zijn voor subsidies bij bijvoorbeeld de RVO en de provincie Zuid-Holland.

Subsidie van provincie Zuid-Holland >>

Postcoderoosprojecten

Heeft u als ondernemer niet voldoende financiële draagkracht om in zonnepanelen te investeren of geeft u de organisatie liever uit handen? U kunt overwegen dit samen met inwoners uit de buurt te doen. U stelt uw dak beschikbaar en samen met de buurtbewoners plaatst u de zonnepanelen. U deelt dan ook de opbrengsten. 

Dit noemen we Postcoderoosprojecten. Binnen de gemeente voert de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop de Postcoderoosprojecten uit. 

Meer informatie over Postcoderoosprojecten >>