Energie

Wijkaanpak duurzaam wonen door Duurzaam Bouwloket

Vorig najaar startten gemeente Nieuwkoop in Ter Aar een pilot ‘wijkaanpak duurzaam wonen’. Tijdens deze pilot kregen inwoners van Ter Aar gratis adviezen om hun bestaande woning te verduurzamen. Doordat in woonstraten vaak hetzelfde type woning staat, kunnen buurtbewoners collectief oplossingen inkopen. Wat natuurlijk weer gunstig is voor de portemonnee. Diverse inwoners zijn daarmee dan ook aan de slag gegaan.

Een duurzaam huis = lage energierekening. Na de succesvolle pilot in Ter Aar, kreeg deze actie een vervolg voor Nieuwkoop en Nieuwveen. Energiebesparende- en duurzaamheidsmaatregelen kunnen de energierekening flink omlaag brengen en zorgen ervoor dat uw woning zijn waarde behoudt of zelfs in waarde stijgt. De manier waarop u het best uw woning kunt verduurzamen en energie kunt besparen hangt onder meer af van het type huis waarin u woont.

Het Duurzaam Bouwloket en Stichting het GroenePlatform heeft voor de meest voorkomende woningen in Nieuwveen en Nieuwkoop gekeken hoe de woningen verduurzaamd kunnen worden. De adviezen, de mogelijkheden per woningtype en het aanbod van bedrijven presenteerden zij tijdens twee informatieavonden.

Benieuwd wat u kunt doen om uw huis te verduurzamen?

Vragen of voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Duurzaam Bouwloket door te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl of telefonisch via 072 743 39 56. U kunt ook alvast een kijkje nemen op de website van het Duurzaam Bouwloket: www.duurzaambouwloket.nl

Meld je aan voor de nieuwsbrief