UPDATE: Inwisselen vouchers voor kleine energiebesparende maatregelen

In het kader van energiebesparing hebben we als gemeente een subsidie ontvangen vanuit het Rijk. Hierdoor hebben wij eigenaren van koopwoningen in Nieuwkoop een voucher aan kunnen bieden ter waarde van €70 voor kleine energiebesparende maatregelen. Ook is het mogelijk om de voucher in te wisselen voor een energieadvies van Klimaatroute die in oktober langs de deuren gaan. De RRE (Regeling Reductie Energiegebruik) actie is nu ongeveer drie weken bezig in de gemeente. We zijn verheugd dat veel inwoners de voucher al ingewisseld hebben en zo hun woning een stukje duurzamer hebben gemaakt. Hierbij vanuit de gemeente een kleine update over de actie.

 

Stand van zaken

De Omgevingsdienst West Holland houdt nauwkeurig bij hoeveel vouchers er al verzilverd zijn en hoeveel er nog beschikbaar zijn. Op het moment van schrijven zijn er in Nieuwkoop 273 vouchers verzilverd wat betekent dat 9,2% van de voor Nieuwkoop beschikbare vouchers is ingewisseld. Dit houdt ook in dat nog ruim 90% van de vouchers beschikbaar is! We zouden het als gemeente erg zonde vinden als er vouchers over blijven. Dus heeft u de voucher nog niet ingewisseld? Kijk dan snel op https://www.duurzaambouwloket.nl/tegoedbon-inwisselen om te kijken wat er voor u mogelijk is! Let op, de actie betreft een OP=OP regeling.

 

Bent u ook benieuwd naar de stand van zaken in de gemeente Nieuwkoop en de andere deelnemende gemeenten? Kijkt u dan eens op https://www.odwh.nl/Inwoners/Actueel/Duurzaam_Bouwloket/Huidige_stand_van_zaken_tegoedbonnen

 

Klimaatroute

Van 12 oktober tot 9 november komt Klimaatroute in de gemeente Nieuwkoop aan de deur. Klimaatroute is een organisatie gericht op verduurzaming van woningen en het verbeteren van het klimaat. Zij komen in onze gemeente aan de deur om u te vragen of u een energieadvies wilt. U bent niets verplicht en Klimaatroute zal alleen een energieadvies uitbrengen als u hier toestemming voor geeft. De medewerkers van Klimaatroute houden de richtlijnen van het RIVM omtrent het Covid-19 virus in acht. Zij hebben een matje bij zich dat er voor zorgt dat er te allen tijde 1,5 m afstand wordt gehouden.

Indien u graag een energieadvies wilt van Klimaatroute kunt u uw voucher hiervoor inwisselen, het energieadvies ontvangt u dan kosteloos. Het inwisselen van de voucher kan bij de medewerkers van Klimaatroute aan de deur.

 

Veel gestelde vragen

Wij hebben al een flink aantal vragen ontvangen over wat er mogelijk is met de voucher. Wij zullen hieronder een aantal veel gestelde vragen beantwoorden.

 1. Kan ik met mijn voucher ook korting krijgen op zonnepanelen?
  Zonnepanelen vallen niet onder de actie. De voucher is enkel bedoeld voor kleine energiebesparende maatregelen. Denk hierbij aan radiatorfolie of een tochtstrip. Zonnepanelen zijn helaas niet opgenomen in deze actie.
 2. Mag ik met mijn voucher ook andere A+++ apparaten aanschaffen?
  Elektronische apparaten met energielabel A+++ vallen in veel gevallen gewoon onder de regeling. Let wel op dat u slechts 70 euro van het totale bedrag terug krijgt. Om zeker te weten of het apparaat onder de regeling valt kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst West Holland (071-4083100).
 3. De website van Duurzaam Bouwloket met informatie is niet beschikbaar, wat moeten we nu doen?
  De website van Duurzaam Bouwloket was tijdelijk niet bereikbaar door werkzaamheden aan de website. Inmiddels is de website weer toegankelijk en kunt u alle informatie vinden op https://www.duurzaambouwloket.nl/tegoedbon-inwisselen
 4. Ik ben een huurder, kom ik ook in aanmerking voor een voucher?
  Deze regeling is enkel bedoeld voor de eigenaren van koopwoningen. Omdat wij als gemeente onze huurders even belangrijk vinden als onze koopwoning eigenaren zijn wij als gemeente bezig aan een vergelijkbare actie voor huurders. Meer informatie volgt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief