Wist u dat u bij het waterschap subsidie voor klimaatvriendelijke initiatieven en/of maatregelen kunt aanvragen? Onze gemeente wordt door drie waterschappen beheerd. Door Hoogheemraadschap Rijnland, Hoogheemraadschap Amstel en Vecht en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Ze hebben alle drie een subsidieregeling waar u gebruik van kunt maken als u binnen het beheergebied van het waterschap het initiatief en/of de maatregel uitvoert.

Het hoogheemraadschap van Rijnland ondersteunt met de tijdelijke subsidieregeling "Groenblauw Buurtidee"(externe link) initiatieven van actieve inwoners, scholen, belangengroepen en bedrijven die de leefomgeving mooier, groener en duurzamer willen maken. Op 1 april 2023 sluit de aanvraagperiode. 

Het Hoogheemraadschap Amstel en Vecht heeft subsidies voor groen en water(externe link) voor alle inwoners die in een stedelijk gebied van hun waterschap wonen. Net als organisaties die geen winst maken, zoals buurtinitiatieven en VvE’s. De subsidie is beschikbaar tot 2024 of tot het subsidiebudget op is. 

Het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft de subsidieregeling “Blauwe Bewonersinitiatieven”(externe link). Deze subsidieert projecten van inwoners die zorgen voor het vergroten van duurzaam waterbeheer en waterbewustzijn in hun waterschapsgebied. De subsidie is beschikbaar tot 2024 of tot het subsidiebudget op is.