Veel inwoners zijn al actief bezig met het verminderen van hun energieverbruik. Slim, want wat u niet verbruikt, hoeft u ook niet te betalen.
Sinds oktober 2023 kunnen woningeigenaren gebruik maken van het Energiebesparingsfonds. Daarmee ontvangt u een vergoeding voor het nemen van isolerende maatregelen en/of nieuwe beglazing. U komt in aanmerking als de WOZ-waarde van uw woning niet hoger is dan € 405.000 (per 1 januari 2023) en uw woning voor 1992 is gebouwd. De maatregelen mag u zelf laten uitvoeren door een derde partij. U kunt daarvoor een voorschot aanvragen. Voor de handige klussers is er ook een doe-het-zelf-aanpak. U ontvangt dan een vergoeding voor de materiaalkosten. 

Inloopspreekuren

Heeft u vragen over de regeling of wilt u meer informatie over het verduurzamen van uw woning of de beschikbare subsidies? Onze energiecoaches en medewerkers van de gemeente helpen u graag op weg.  
U bent van harte welkom van 19.00 - 20.30 uur op: 

  • maandag 15 januari, gemeentehuis in Nieuwveen
  • woensdag 24 januari, IKC De Vaart in Ter Aar
  • woensdag 31 januari, Dorpshuis 't Trefpunt in Zevenhoven
  • donderdag 8 februari, Kaleidoskoop in Nieuwkoop 

Twintig procent vergoeding tot maximaal € 2.500 

Om in aanmerking te komen voor het Energiebesparingsfonds gelden wel een aantal voorwaarden. Zo is de WOZ-waarde van uw woning in 2023 maximaal € 405.000 en is uw woning voor 1992 gebouwd. De vergoeding is voor isolerende maatregelen en/of nieuwe beglazing. Dat mag u zelf laten uitvoeren door een derde partij. U kunt daarvoor een voorschot aanvragen. Voor de handige klussers is er ook een doe-het-zelf-aanpak. U ontvangt dan een vergoeding voor de materiaalkosten.  Op www.duurzaam-nieuwkoop.nl/energiebesparingsfonds leest u meer over de regeling en de voorwaarden. Ook vindt u daar informatie over hoe u de subsidie kunt aanvragen. 

Naast het Energiebesparingsfonds is er ook de ISDE-subsidie 

Als woningeigenaar kunt u ook gebruik maken van landelijke subsidies. Ook als uw woning een hogere WOZ-waarde heeft of na 1992 is gebouwd. Zo is er de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) die mogelijk voor dezelfde maatregelen nog eens maximaal dertig procent van de kosten vergoedt. Dat betekent dat u voor maatregelen mogelijk vijftig procent vergoeding kunt ontvangen. En via het Warmtefonds kunt u tegen gunstige voorwaarden een lening afsluiten. Meer informatie over de ISDE-subsidie vindt u op www.rvo.nl/isde(externe link). Een overzicht van alle beschikbare subsidies en regelingen vindt u op www.duurzaambouwloket.nl/nieuwkoop(externe link)

Inzicht krijgen in de stappen die u kunt zetten 

Wilt u weten welke stappen of stapjes u kunt zetten om uw woning te isoleren of te verduurzamen? Onze energiecoaches helpen u graag op weg met gratis advies. En als het nodig is kunnen zij u ook helpen met het aanvragen van subsidies. Vraag een gratis adviesgesprek aan via www.gcnieuwkoop.nl/energiecoach(externe link)

Gaan uw buren ook verduurzamen?

Het kan heel interessant zijn om samen aan de slag te gaan met het verduurzamen van uw woning. Zo bieden leveranciers vaak een extra korting als ze bij meerdere woningen in een straat of wijk maatregelen aanbrengen.

Inwoners die het Energiebesparingsfonds kunnen gebruiken ontvangen een brief 

Deze brief valt in januari op de deurmat. In de brief staat meer informatie over de regeling en hoe u die kunt aanvragen. Ook staat er een uitnodiging in voor verschillende inloopavonden. Inwoners zijn van harte welkom om zich vrijblijvend te laten informeren over de regeling en de stappen die zij kunnen zetten. 

Voor vragen kunt u ook contact met ons opnemen 

U bent van harte welkom op de inloopspreekuren. U kunt ook een bericht  sturen naar duurzaam@nieuwkoop.nl. of contact opnemen met de afdeling Duurzaamheid via 14 0172. Wij helpen u graag.