Energie

Duurzaamheidsvouchers voor woningeigenaren voorwaarden

Voor wie is de actie bestemd?
Inwoners van de gemeente Nieuwkoop die in een koopwoning wonen hebben een teGoedbon ter waarde van 70 euro ontvangen. Per huishouden/woonadres is maximaal 1 bon beschikbaar. De bon kan worden ingezet voor kleine energiebesparende maatregelen. Denk aan ledverlichting, een waterbesparende douchekop, radiatorfolie of een energiezuinige koelkast. Er kan tot een maximum van 70 euro worden gedeclareerd. Met deze maatregelen helpt u niet alleen het klimaat, maar kunt u ook uw energierekening omlaag brengen en het comfort in uw woning verhogen. De regeling stopt op 31 maart 2021 of wanneer het subsidieplafond bereikt is.

Bent u uw teGoedbon kwijt?
Geen probleem. U kunt een nieuwe code aanvragen via https://www.odwh.nl/Formulieren/Alle_formulieren/Duurzaamheid/Eenmalige_aanvraag_nieuwe_tegoedbon

U kunt de teGoedbon op twee manieren besteden:

  1. De aanschaf van kleine energiebesparende maatregelen. Wanneer u kleine energiebesparende maatregelen aanschaft uit de lijst kunt u tot maximaal 70 euro declareren. Voor de maatregelen geldt wel dat deze op of na 1 juli 2020 zijn aangeschaft.
Maatregel Eventuele extra voorwaarden per maatregel
Ledverlichting
Stand-by schakelaar Voor het volledig uitschakelen van apparaten
Naad- en kierdichting Aangebracht op de thermische schil van de woning
Leidingisolatie Geplaatst op ventilatiekanalen of distributieleidingen van het verwarmingssysteem
Radiator -kraan, -folie of -ventilator Vervangen of plaatsen thermostatische radiatorkraan, aanbrengen reflecterende folie achter radiator of radiatorventilator onder de radiator
Pompschakelaar vloerverwarming
Waterzijdig inregelen Inregelen van de aanvoer- en retourtemperatuur en/of volumestromen en/of de waterkwaliteit (vuilafscheider aanbrengen)
Woningventilatie Vervangen/aanbrengen van een gelijkstroom ventilatiebox of ventilatiebox met luchtvochtigheid, CO2-sturing of warmteterugwinning.
Waterbesparende douchekop Doorstroomklasse Z (4-7 liter/minuut) of klasse A (7-9 liter/minuut)
Inductiekookplaat
Energiezuinig koelkast, wasmachine of wasdroger A+++ label
Overige maatregelen Specifieke materialen van lokale ondernemers, waarbij een afspraak met één of meerdere van de 7 gemeenten ten grondslag ligt

 

  1. In ruil voor de teGoedbon krijgt u een energieadvies ter waarde van € 70,-. Gemeente Nieuwkoop werkt voor dit project samen met adviesbureau Klimaatroute. Een onafhankelijk adviesbureau dat bewoners helpt bij het besparen van energie in huis. De energiescan duurt gemiddeld 5 tot 10 minuten, waarna er een afspraak gemaakt wordt om het advies telefonisch uitvoerig met u te bespreken. Vervolgens staat Klimaatroute een jaar lang voor u klaar wanneer u naar aanleiding van het adviesrapport nog vragen heeft over eventuele vervolgstappen. U kunt een energiescan aanvragen door een email te sturen naar info@klimaatroute.nl of te bellen naar: 020 700 94 38.

Voorwaarden

  • U kunt de tegoedbon alleen inwisselen wanneer u eigenaar van de woning bent en hier ook woont of gaat wonen.
  • De actie loopt tot 31 maart 2021, tenzij het budget eerder op is.
  • De woning moet opgeleverd zijn vóór 1 juli 2020.
  • Per adres is slechts één tegoedbon beschikbaar en de tegoedbon is niet inwisselbaar voor geld.
  • U kunt de tegoedbon inwisselen voor kleine energiebesparende maatregelen (zie de tabel onder ‘Wat zijn de mogelijkheden?’) of een energieadvies.
  • U kunt alleen gebruik maken van de actie voor kleine energiebesparende maatregelen die uitgevoerd of gekocht zijn op of na 1 juli 2020.
  • U ontvangt tot € 70,- van uw aankoop retour op uw rekening. Indien het aankoopbedrag minder is, ontvangt u het bedrag dat op de kassabon of factuur staat.

Meld je aan voor de nieuwsbrief