Tevreden kijken we terug op een zeer geslaagde tuinmetamorfose. Want, wat is er hard gewerkt door het team van ‘Lodewijks Groene Geluk.’ De versteende tuin van Annemijn en Erwin is op dinsdag 7 juni omgetoverd tot een sfeervolle tuin met mooie bloemen en planten. Het is een voorbeeld hoe u op een eenvoudige manier uw tuin klimaatvriendelijk kunt inrichten. En dat in één dag! In de tuin is plek voor allerlei insecten met hun eigen hotelletje, fruitbomen met lekkere vruchten en dor de voegen tussen de tegels is regenwater makkelijk doorlaatbaar. De oude tegels zijn ook hergebruikt. Daar is een mooie borderrand van gemaakt. Tip!

Ook werd er enthousiast gereageerd op de straatactie en kunnen de buurtbewoners zelf aan de slag met het (extra) vergroenen van hun tuin en met de gekregen vaste planten (zonnehoed, herfstaster en lavendel) en biologische bloemzaadjes.

Daarnaast was wethouder Antoinette Ingwersen aanwezig en is zij door Helga van Leur geïnterviewd over het belang van een groene tuin.

Benieuwd naar het hele proces? De tv-uitzending is te bekijken op zondag 14 augustus op RTL4!

Wilt u ook met uw tuin aan de slag? Kijk voor tips op Duurzaam Nieuwkoop.