Wij doen mee aan de week van de duurzaamheid van 8 -15 oktober met leuke activiteiten voor u. Doet u mee?

8 - 15 oktober: Win een boek over tuinieren 

Wilt u een kleurrijke tuin met bloemen en planten, waar regenwater goed kan weglopen, die aangenaam aanvoelt in de zomer en waar allerlei dieren zich thuis voelen? Maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Of kunt u nog wel wat tips gebruiken? Doe dan mee met de boekenactie op www.nieuwkoop.nl/boekenactie(externe link) en maak kans op een boek over tuinieren.

U kunt kiezen uit de volgende boeken:

  • Duurzaam tuinieren – Anne Wiegers
  • Duurzaam tuinieren voor kinderen – Anne Wiegers 
  • Zelf je tuin beplanten – Modeste Herwig
  • Avontuurlijk tuinieren: breng leven in je tuin – Katja Staring
  • Duurzaam handboek voor de luie tuinier – Loethe Olthuis

 Geef uw keuze door(externe link) voor 17 oktober. Onder de aanmeldingen verloten we van elk boek vier stuks. In de week van 17 oktober loten we de winnaars. De winnaars krijgen het boek thuisgestuurd. 

8 - 15 oktober: Pak eens de fiets en win 

Wij dagen u uit om in de week van de duurzaamheid (8-15 oktober) de fiets naar bijvoorbeeld uw werk te pakken. Fietsen is namelijk gezond, erg duurzaam en goed voor uw portemonnee. U hoeft geen brandstof te betalen als u op de fiets gaat. Maak tijdens uw fietstocht een mooie foto van uw fiets of met uzelf in het Nieuwkoopse landschap en win een leuke prijs. Wel even afstappen als u de foto maakt 😉. E-mail uw foto naar duurzaam@nieuwkoop.nl. Graag horen we ook in een paar zinnen uw motivatie waarom u fietst en waar de foto is genomen.  

 De eerste prijs is een powerbank op zonne-energie. De nummer twee en drie winnen een douchetimer.

11, 12 en 13 oktober: Spreekuur energiecoaches 

Tijdens dit spreekuur van 19.00 - 20.00 uur kunt u bij de energiecoach terecht met al uw vragen over verduurzaming. U kunt gewoon binnenlopen, aanmelden is niet nodig.   

  • 11 oktober: bibliotheek, Beverlanderhof 28 Ter Aar  
  • 12 oktober: gemeentehuis, Teylersplein 1 Nieuwveen  
  • 12 oktober: Parola, Langeraarseweg 37 Langeraar  
  • 13 oktober: Achterweg 2b, Nieuwkoop   

Onze energiecoaches helpen u bij al uw vragen over duurzaamheid. Of u nu al bezig bent met het verduurzamen van uw woning, of weet u niet waar te beginnen of u wilt praktische tips om energie te besparen. De energiecoaches adviseren u. Onze energiecoaches zijn vrijwilligers uit uw buurt of straat die zich vrijwillig inzetten om anderen te helpen. De energiecoaches hebben cursussen gevolgd zodat u het beste advies krijgt! 

13 oktober: Elektrische boottocht Natuurmonumenten 

Vaart u gezellig mee met de elektrische boot van Natuurmonumenten? Ook dit jaar heeft Natuurmonumenten voor onze inwoners een mooie tocht over de Nieuwkoopse Plassen geregeld. U kunt om 13.00 en 14.45 uur gratis meevaren. Opstapplek is bij Tijsterman in Nieuwkoop.
  
Geef uw naam, het gewenste tijdslot en het aantal meevarenden door via duurzaam@nieuwkoop.nl. De boot is ook toegankelijk voor rolstoelers. Vol = vol. U ontvangt een bevestiging als u kunt meevaren.

14 oktober: Wildplukwandeling     

Wordt u ook ‘wild’ enthousiast van het idee dat u in de natuur uw eten zo van een struik kunt plukken? En bent u benieuwd welke planten u kunt inzetten als EHBO-kruid? Ga dan met Carla Glorie mee op wildpluksafari op 14 oktober in Nieuwkoop. Meld uzelf aan via de website(externe link). Er is een beperkt aantal plekken. 

14 oktober: Energiecafé Parola Langeraar (20.30 - 00.00 uur)

Komt u ook gezellig naar het eerste Energiecafé? We organiseren een leuke avond waarbij u in gesprek kunt gaan met elkaar, ondernemers, energiecoaches en duurzame organisaties. U kunt gewoon binnenlopen. Tijdens de avond doen we een aantal activiteiten die in het teken staan van duurzaamheid. Ook kunt u hier aan ons laten weten wat er voor u nodig is om te verduurzamen via ‘post its’ op de whiteboards.   
  
Bij binnenkomst staat er koffie en thee voor u klaar. Daarna is het eerste drankje voor rekening van de gemeente. Verdere consumpties zijn voor eigen rekening.