Van maandag 9 tot en met zaterdag 15 oktober is het de Week van de Duurzaamheid. Een week waarin we extra aandacht besteden aan duurzaamheid. Tijdens de week zijn er verschillende activiteiten om u te inspireren en op weg te helpen in het zetten van duurzame stappen.  

Inwoners van de gemeente Nieuwkoop ontvangen op 4 oktober een speciale duurzaamheidsspecial(externe link) in de brievenbus. Een handige bewaarspecial boordevol tips.  En heeft u zelf een handige energiebespaartip of tuintip? Stuur deze naar duurzaam@nieuwkoop.nl en maak kans op een radiatorventilator of vogelvoederhuis (zie ook pagina 1 van de duurzaamheidsspecial). 

Dinsdag 10 oktober: Pimp uw oude woonaccessoires   

Locatie en tijd: Bibliotheek Rijn en Venen, Nieuwkoop (19.30-21.30 uur).   
Heeft u thuis nog oude vaasjes of woonaccessoires staan? Geef ze een tweede leven tijdens deze creatieve upcycle workshop van de Sfeerfabriek. Zo hoeft u niets nieuws te kopen - beter voor uw portemonnee én het klimaat! Klik hier voor meer informatie en aanmelden.(externe link)

Woensdag 11 oktober: Maak je eigen mini-kas (kinderactiviteit)  

Locatie en tijd: Bibliotheek Rijn en Venen, Ter Aar (15.30–16.45 uur).  
Wil je thuis ook jouw eigen planten kweken? Bouw dan een mini-kas in onze Maakplaats. Deze kun je gewoon op jouw eigen kamer zetten. Voor de eerste zaadjes wordt gezorgd. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.(externe link) 

Donderdag 12 oktober: Bloembollenactie (gratis bloembollen)    

Locatie en tijd: Marktkraam Albrechtshof, Zevenhoven (15.00–18.00 uur).  
Wilt u een lentegevoel in uw tuin, zodra het voorjaar weer begint? Plant dan nu tot en met december (vóór de nachtvorst) bloembollen. Om u op weg te helpen, delen we gratis biologische bloembollen uit. Alleen voor inwoners uit de gemeente Nieuwkoop en op=op. Eén zakje bloembollen per huishouden. Door de bloembollen krijgt u een fleurige tuin in het (vroege) voorjaar en is er voeding voor allerlei insecten, zoals vlinders en bijen.  

Donderdag 12 oktober: Duurzaamheidsmarkt  

Locatie en tijd: Gemeentehuis Nieuwveen (19.00–21.00 uur).  
Wilt u aan de slag met het verduurzamen van uw woning? Bent u benieuwd welke stappen u kunt zetten om energie te besparen en welke subsidies daar allemaal voor zijn? Heeft u geen idee waar u moet beginnen en kunt u wel wat advies gebruiken? Kom langs op de duurzaamheidsmarkt en laat u vrijblijvend informeren. Onze energiecoaches staan voor u klaar en helpen u graag op weg. Ook kunt u informatie krijgen over de verschillende subsidiemogelijkheden die het verduurzamen nog aantrekkelijker maken. En maakt u tijdens de markt een afspraak voor een gratis adviesgesprek met onze energiecoaches? Dan maakt u kans op een energiebesparingsbox met daarin onder andere tochtband, een tijdschakelklok, ledlampen en een douchetimer.   

Dagelijks tips via onze socials  

Wij delen dagelijks tips via onze sociale mediakanalen. U kunt ook een energiebespaartip of tuintip insturen tot 15 oktober via duurzaam@nieuwkoop.nl. Hiermee maakt u kans op een leuke prijs.   

Meer weten over de energiecoaches?

Maak gebruik van het gratis advies. Zij komen bij u langs en adviseren u over het verduurzamen van uw woning. 

Meer informatie over de energiecoaches >>

Doe de energiesubsidie-check

Bekijk welke subsidies- en financieringsmogelijkheden er landelijk, provinciaal en gemeentelijk zijn via:

Checken energiesubsidie >>(externe link)