Energie

Waterstof

Waterstof wordt wel eens genoemd als alternatief voor het gebruik van aardgas en er rijden al enkele waterstofvoertuigen in Nederland rond. Maar hoe zit dat voor gebruik in de woning?

Het Duurzaam Bouwloket legt uit waarom waterstof nog niet interessant is voor woningeigenaren: “Op dit moment is waterstof nog geen medium om energie op te slaan. Het kost (nu nog) te veel energie om waterstof te produceren, circa 50 kWh om een kilo waterstof te maken. Dit levert slechts 20 kWh op als het weer wordt omgezet naar elektriciteit. Er is dus sprake van een energieverlies van 60%.”

Dat waterstof nog niet rendabel is voor woningeigenaren, is natuurlijk geen reden om niets te doen. U kunt uw woning alvast voorbereiden op een aardgasvrije toekomst, door uw woning goed te isoleren of zelfs door uw eigen duurzame energie op te wekken. Ongeacht hoe de woning in de toekomst verwarmd wordt; het is altijd goed én rendabel om deze maatregelen uit te voeren.

Meer weten?
Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/maatregel/waterstof voor meer informatie over waterstof én voor advies over het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van uw woning.  Wilt u liever telefonisch contact? Dat kan via 072 – 743 39 56.

Meld je aan voor de nieuwsbrief