Tijdens de klimaatweek van 31 oktober tot en met 5 november kan u bij het Techniek Huis Nieuwkoop iedere middag van 14.00 - 16.00 gratis de TechNiChallenge spelen. 

Over de TechNiChallenge

Bezoekers van de TechNiChallenge gaan aan de slag met vragen als: hoe werkt zonne-energie? Hoeveel stroom verbruiken de apparaten in ons huis? Op welke manier kunnen we afval scheiden? En op welke manier kunnen we afval inzetten als nieuwe grondstof?

Ze ontdekken dat er innovatieve en duurzame oplossingen zijn om Nederland te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. De TechNiChallenge richt zich op leerlingen van de groepen 7 en 8, maar is ook uitstekend geschikt voor BSO’s, scouting of andere verenigingen. Het is een combinatie van verwondering, het zelf ontdekken en het vervolgens oplossen van de vraagstukken.

Doe ook mee met de Klimaatweek

Van overheid tot bedrijfsleven en van burgers tot scholieren, iedereen kan bijdragen aan een duurzamer Nederland. Een beter klimaat begint vandaag. Doet u ook mee? Dit is hét moment om nog bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer (energie) te besparen. Dat is goed voor ons allemaal, een groener Nederland én onze portemonnee.

Tijdens de Nationale Klimaatweek vinden er veel activiteiten plaats. Op de website www.nkw2022.nl/agenda(externe link) ziet u wat er allemaal te doen is. Per activiteit is aangegeven waar u meer informatie vindt en waar u zich kunt aanmelden.