Er is nu ook een investeringssubsidie duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) om het maatschappelijk vastgoed in Nederland te verduurzamen.

Bent u eigenaar van maatschappelijk vastgoed? Of houdt u zich bezig met het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed? Zoals scholen, overheidsgebouwen, zorginstellingen of rijksmonumenten? De nieuwe Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) komt eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed tegemoet in de kosten om te verduurzamen.

Wat valt er onder de subsidieregeling

U kunt subsidie krijgen voor energieadvies, een energielabel en verduurzamingsmaatregelen. Wilt u weten voor welke verduurzamingsmaatregelen u subsidie kunt krijgen? U vindt op de website van RVO de maatregelenlijst(externe link). Hierin vindt u ook aan welke voorwaarden u moet voldoen per maatregel.

Hoe de subsidie aanvragen?

U kunt deze subsidie aanvragen vanaf maandag 3 oktober 2022 09:00 uur tot zondag 31 december 2023 17:00 uur. Voor uw aanvraag heeft u minimaal eHerkenning niveau 2+ nodig. Heeft u deze nog niet? Vraag dan alvast eHerkenning(externe link) aan.  Aanvragen doet u online op de website van RVO(externe link) met een digitaal aanvraagformulier. 

Webinar 13 september door RVO

Wilt u meer weten over DUMAVA? Meld u aan voor het webinar op dinsdag 13 september(externe link) van 14:00 tot 15:00 uur. Adviseurs van de RVO vertellen u alles over de regeling en doorlopen met u onder andere het aanvraagproces. Kunt u op 13 september niet live deelnemen? Meld u dan toch aan. U ontvangt dan na het webinar een terugkijklink.