Energie

Lokale energiecoöperatie

Een energiecoöperatie is een initiatief van lokale bewoners, die de handen ineenslaan en aan de slag gaan met duurzame energie. Dat kan zijn door te investeren in de opwekking van zon- of windenergie.

De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor andere investeringen in de lokale gemeenschap. Door klant te worden via een lokale energiecoöperatie help je actief mee om de omgeving te verduurzamen. Ook zonder een geschikt eigen dak kun je zo toch meewerken aan de energietransitie. Naast het afnemen van lokale energie kun je er ook voor kiezen zelf producent te worden door mee te investeren in een installatie.

Zon op Nederland / Zon op Woerdense Verlaat

In Nieuwkoop werken coöperatie Zon op Nederland en Greenchoice samen in diverse collectieve zonprojecten. De coöperatie ontvangt dan een vergoeding die zij weer kan investeren in nieuwe projecten. Én Greenchoice verrekent het verlaagde tarief voor de energiebelasting voor de deelnemer aan het zonproject.

Zon op Woerdense Verlaat richt zich op 2 daken in Woerdense Verlaat voor de eerste projecten. Alle inwoners van Woerdense Verlaat kunnen meedoen. Je kunt in de projecten van de coöperatie participeren door zonnepanelen te financieren. Je krijgt dan gedurende tenminste 15 jaar een forse korting op je energierekening én een opbrengst uit de verkoop van de stroom door de coöperatie.

Kijk deze website voor meer informatie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief