Tijdens deze week hebben we extra aandacht voor een beter klimaat. In de gemeente Nieuwkoop worden leuke, inspirerende activiteiten georganiseerd. U bent van harte welkom! 

TechNiChallenge Techniekhuis (vanaf 9 jaar en ouder)

Wanneer: maandag 30 oktober t/m zaterdag 4 november
Voor wie: voor jong en oud – vanaf 9 jaar) 
Locatie: Techniekhuis, Teddingtonweg 2 in Nieuwkoop 
Tijd: 14.00 - 16.00 uur 

Help! Het water staat ons aan de lippen. De aarde warmt op en de zeespiegel stijgt. Als we niets doen, staan onze huizen straks onder water. Gelukkig is er hoop. We kunnen het tij nog keren. Met innovatieve en duurzame oplossingen kunnen we Nederland redden. Benieuwd hoe? Doe de TechNiChallenge in het TechniekHuis. In een escaperoomachtige omgeving ontdek je door het doen van leuke activiteiten slimme oplossingen om Nederland te beschermen tegen de klimaatverandering. Zie ook www.techniekhuisnieuwkoop.nl(externe link)

Jeugdvoorstelling TOETI (vanaf 4 jaar)

Wanneer: maandag 30 oktober
Locatie: Bibliotheek Rijn en Venen, De Verbinding 8 in Nieuwkoop 
Tijd: 16.00 - 17.00 uur

Ga je mee op een smakelijke reis naar de Noordpool? TOETI is een beeldende familievoorstelling met twee spelers, poppen, livemuziek en video. We gaan zien waar eten vandaan komt en wat dat doet met de wereld om ons heen. Een speelse voorstelling waarin de verbeelding aan de macht is met een ijsje toe. Meld je gratis aan voor deze activiteit in de groene agenda via Jeugdvoorstelling TOETI | maandag 30 oktober 2023 | Bibliotheek Rijn en Venen (op-shop.nl)(externe link).

Workshop 'Afvalvrij leven, kan dat?'   

Wanneer: woensdag 1 november
Locatie: Bibliotheek Rijn en Venen, Beverlanderhof 28 in Ter Aar 
Tijd: 19.00 - 20.00 uur 

Wilt u leren hoe u met uw huishouden zo min mogelijk afval produceert en tegelijkertijd geld bespaart? Kom dan naar deze informatieve workshop waarin Verborgen Impact-ambassadeur Petra Kleef u laat zien hoe u dit dagelijks in de praktijk brengt. Meld u gratis aan voor deze activiteit in de groene agenda via Workshop 'Afvalvrij leven, kan dat?' | woensdag 1 november 2023 | Bibliotheek Rijn en Venen (op-shop.nl)(externe link).  

Presentatie ‘Maak je tuin levendiger’ 

Wanneer: vrijdag 3 november
Locatie: De Stal, Kennedylaan 22a in Nieuwkoop 
Tijd: 19.30 - 21.30 uur 

Verbeter een stukje van de klimaat- en natuurproblemen en begin in uw eigen tuin! IVN Natuureducatie geeft een presentatie waarin u ontdekt hoe belangrijk het is en hoeveel plezier u kunt beleven aan het vergroten van de biodiversiteit in uw eigen tuin. Waarom is die boom zo belangrijk en waarom zouden we liever geen hortensia in de tuin willen? Waarom is hemelwater ons vloeibare goud? Termen als biologisch, ecologisch, inheems, exoten, hittestress, wateroverlast, u leest of hoort er dagelijks over. Tijdens de avond komen ze in combinatie met tips voor tuinontwerpen allemaal aan bod. Neem uw tuinvragen mee voor als er tijd over is. Na afloop is er voor iedere deelnemer een aardigheidje. Meld u gratis aan via excursie@ivn-nieuwkoop.nl (maximaal 25 deelnemers). 

Duurzame huizenroute: Kijk binnen bij een duurzaam huis 

Wanneer: zaterdag 24 oktober en 4 november
Locatie en tijden: diverse adressen en tijdstippen in de gemeente, zie www.duurzamehuizenroute.nl(externe link).  

Benieuwd hoe het voelt in een geïsoleerde woonkamer? Of op zoek naar tips voor het verduurzamen van uw woning? Ontdek het op zaterdag 28 oktober en 4 november tijdens de elfde editie van de Nationale Duurzame Huizen Route. Dan openen honderden huiseigenaren hun deuren en delen ze hun ervaringen met duurzaam wonen. Meer informatie: www.duurzamehuizenroute.nl(externe link).  

Meer inspiratie en tips voor een beter klimaat?

Neem eens een kijkje op: