Wij zoeken een Klimaatburgemeester. Bent u iemand die anderen weet te inspireren op het gebied van duurzaamheid. Zet u zich actief in voor een duurzamer Nieuwkoop? Geef u dan nu op als Klimaatburgemeester. In een gemeente kunnen meerdere Klimaatburgemeesters actief zijn. U gaat dus niet de strijd aan met anderen, maar werkt juist samen. Aanmelden kan tot 1 oktober(externe link). Mail ons ook via duurzaam@nieuwkoop.nl dat u zich heeft aangemeld.

Wat doet een Klimaatburgemeester? 

Een Klimaatburgemeester deelt zijn of haar verhaal binnen het eigen netwerk, in lokale media en/of organiseert een actie of evenement tijdens de Nationale Klimaatweek om anderen te inspireren duurzamer te leven. Klimaatburgemeester bent u tot de Nationale Klimaatweek van 2023. Vorig jaar tijdens de Nationale Klimaatweek zetten maar liefst 142 Klimaatburgemeesters zich op hun eigen manier in om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat

Nationale klimaatweek 2022

Van 31 oktober tot 6 november 2022 vindt voor de tweede keer de Nationale Klimaatweek plaats. Deze week is bedoeld om aandacht te vragen voor klimaatverandering en duurzame en klimaatbewuste initiatieven die er al zijn in de spotlights te zetten. 

Andere klimaatsupporters

Ook bedrijven, stichtingen en andere organisaties die hun beste beentje voor zetten voor het klimaat kunnen een bijdrage leveren aan de Nationale Klimaatweek. Loopt uw bedrijf, stichting of organisatie voorop met verduurzaming of energiebesparing en bent u bereid om uw duurzame initiatieven te delen en/of een actie of evenement te organiseren tijdens de Nationale Klimaatweek? Meld u dan aan als ‘Klimaatsupporter’(externe link).