Kalender

Hieronder vind je een overzicht van duurzame activiteiten in Nieuwkoop. Heb je ook een interessante actie of activiteit? Stuur ons een bericht en we plaatsen je activiteit op de kalender!

dinsdag 3 september 2019 - dinsdag 3 september 2019

Duurzame Dinsdag 2019

Heel Nederland

De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag. Een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven.

Lees meer

zaterdag 14 september 2019 - zaterdag 14 september 2019

Duurzaamheidsplein op jaarlijkse braderie in Langeraar

10:00 - 17:00 uur / Langeraarseweg 37, Langeraar, Nederland

Komende editie wordt voor de 40e keer de braderie van Langeraar georganiseerd. De jaarlijkse braderie is sinds vorig jaar uitgebreid met een duurzaamheidsplein. Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema in onze maatschappij, maar wat is duurzaamheid nu precies en wat kan en moet je ermee?

Lees meer

zaterdag 14 september 2019 - zondag 15 september 2019

Open Monumentendag

Heel Nederland

In het weekend van 14 en 15 september 2019 (thema: Plekken van plezier zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit.

Lees meer

donderdag 10 oktober 2019

Dag van de Duurzaamheid

Heel Nederland

Door heel Nederland vinden, voor het tiende jaar, duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden.
Samen laten we op deze dag zien dat duurzaamheid noodzakelijk, inspirerend en winstgevend is.
De Dag van de Duurzaamheid vindt plaats.

Lees meer

zaterdag 26 oktober 2019 - zaterdag 26 oktober 2019

Nacht van de nacht

Heel Nederland

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 14e keer georganiseerd.

Lees meer

zaterdag 2 november 2019 - zaterdag 9 november 2019

Nationale Duurzame Huizenroute

Heel Nederland

Wil je meer weten over het verduurzamen van je huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijk je naar energiebesparende mogelijkheden? Stel je vraag aan een huiseigenaar met een duurzame woning en hoor ervaringen uit de eerste hand.
Tijdens de Duurzame Huizen Route op zaterdag 3 en 10 november 2018 krijg je de mogelijkheid om huiseigenaren persoonlijk te ontmoeten. In heel Nederland stelt een groot aantal huiseigenaren hun duurzame huis open. In een ongedwongen sfeer heb je alle tijd om vragen te stellen.

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief