Kalender

Hieronder vind je een overzicht van duurzame activiteiten in Nieuwkoop. Heb je ook een interessante actie of activiteit? Stuur ons een bericht en we plaatsen je activiteit op de kalender!

vrijdag 19 april 2019 - vrijdag 19 april 2019

OERRR Varen naar Paaseiland

12:15 - 16:45 uur / Dorpsstraat 62, Nieuwkoop, Nederland

Tijdens de Paasdagen tovert Natuurmonumenten het onbewoonde eiland De Geitenkamp om tot Paaseiland. De Paashaas zal op dit eiland eieren van verschillende vogels verstoppen. Want, zoals je allerlei paaseieren hebt: melk, wit en puur, geldt dat ook voor vogeleieren.

Elk vogelei ziet er anders uit. Je gaat met een speurkaart op pad om bij al die eieren de juiste vogels te vinden. En wie weet kom je ergens ook nog chocolade-eieren tegen.

Praktische informatie:
Kleed je goed warm aan en trek laarzen of waterdichte schoenen aan
Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin
Neem gerust je verrekijker mee
We starten vanaf Eetcafé het Vliegend Paard (Dorpsstraat 62) in Nieuwkoop
Verplicht vooraf aanmelden via de website van Natuurmonumenten

maandag 22 april 2019 - maandag 22 april 2019

Dag van de Aarde 2019

Wereldwijd

Dag van de Aarde - thema: bescherm bedreigde soorten. Wereldwijde campagne om de Aarde te beschermen, met tal van acties en activiteiten. Ook in Nederland. Dit jaar extra aandacht het klimaatprobleem, plasticvervuiling en bescherming van bedreigde soorten. Organisatie: Earth Day Network. Web: www.earthday.org.

Lees meer

dinsdag 14 mei 2019 - dinsdag 14 mei 2019

Duurzaam op Dinsdag Afl. 1.04: De oceaan en onze gezondheid

19:30 - 21:00 uur / Middelweg 5, Ter Aar

De oceanen zijn van levensbelang voor onze gezondheid. Hoe gezonder de zeeën, des te gezonder zijn wij. Bij onze vierde meetup komt Dos Winkel van de Sea First Foundation vertellen hoe de gezondheid van onze oceanen met die van ons samenhangt. Hier aanmelden svp: https://www.meetup.com/nl-NL/Duurzaam-op-Dinsdag/events/260141943/

Lees meer

woensdag 22 mei 2019 - woensdag 22 mei 2019

Bijeenkomst duurzaamheid gemeentehuis in Nieuwveen

Gemeentehuis in Nieuwveen

Nadere info volgt.

dinsdag 11 juni 2019 - dinsdag 11 juni 2019

Duurzaam op Dinsdag Afl. 1.05: Rockbooks en B.Corps

19:30 - 21:00 uur / Middelweg 5, ter Aar

Papier maken heeft een enorme impact op de wereld. Om papier te maken moeten bomen worden gekapt en enorme hoeveelheden water en chemicaliën worden gebruikt. Daar wilde Anne van Eijsden wat aan doen, dus begon ze het bedrijf Paper on the Rocks. Ze maakt notitieboeken van papier. Maar dan wel van papier waar geen bomen en chemicaliën voor nodig zijn, en ook veel minder water. Het papier dat ze gebruikt is gemaakt van steengruis. Om de maatschappelijke missie van haar bedrijf te verankeren, heeft ze gekozen om Paper on the Rocks als B.Corp te certificeren. B.Corp staat voor Benefit Corporation, wat zoveel betekent als een bedrijf dat goed doet voor de maatschappij. Het B.Corp certificaat garandeert dat de positieve maatschappelijke impact die haar bedrijf maakt publiekelijk wordt verantwoord in gecontroleerde rapportages. Op 11 juni komt Anne bij onze Duurzaam op Dinsdag meetup alles vertellen over haar bedrijf en de wereldwijde beweging van B.Corps. aanmelden svp via https://www.meetup.com/nl-NL/Duurzaam-op-Dinsdag/events/260141919/

Lees meer

dinsdag 3 september 2019 - dinsdag 3 september 2019

Duurzame Dinsdag 2019

Heel Nederland

De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag. Een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven.

Lees meer

zaterdag 14 september 2019 - zaterdag 14 september 2019

Duurzaamheidsplein op jaarlijkse braderie in Langeraar

10:00 - 17:00 uur / Langeraarseweg 37, Langeraar, Nederland

Komende editie wordt voor de 40e keer de braderie van Langeraar georganiseerd. De jaarlijkse braderie is sinds vorig jaar uitgebreid met een duurzaamheidsplein. Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema in onze maatschappij, maar wat is duurzaamheid nu precies en wat kan en moet je ermee?

Lees meer

zaterdag 14 september 2019 - zondag 15 september 2019

Open Monumentendag

Heel Nederland

In het weekend van 14 en 15 september 2019 (thema: Plekken van plezier zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit.

Lees meer

donderdag 10 oktober 2019

Dag van de Duurzaamheid

Heel Nederland

Door heel Nederland vinden, voor het tiende jaar, duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden.
Samen laten we op deze dag zien dat duurzaamheid noodzakelijk, inspirerend en winstgevend is.
De Dag van de Duurzaamheid vindt plaats.

Lees meer

zaterdag 26 oktober 2019 - zaterdag 26 oktober 2019

Nacht van de nacht

Heel Nederland

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 14e keer georganiseerd.

Lees meer

zaterdag 2 november 2019 - zaterdag 9 november 2019

Nationale Duurzame Huizenroute

Heel Nederland

Wil je meer weten over het verduurzamen van je huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijk je naar energiebesparende mogelijkheden? Stel je vraag aan een huiseigenaar met een duurzame woning en hoor ervaringen uit de eerste hand.
Tijdens de Duurzame Huizen Route op zaterdag 3 en 10 november 2018 krijg je de mogelijkheid om huiseigenaren persoonlijk te ontmoeten. In heel Nederland stelt een groot aantal huiseigenaren hun duurzame huis open. In een ongedwongen sfeer heb je alle tijd om vragen te stellen.

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief