Energie

Jongerentafel Nieuwkoop

In februari daagden we de jongeren uit onze gemeente uit om mee te denken over de energietransitie. Via Swipocratie (onlinemiddel om informatie te verzamelen) legden we een aantal vragen voor die je door naar links of rechts te vegen kon beantwoorden. Ook vroegen we naar de voorkeuren van de jongeren. Bijvoorbeeld: ‘Meer energie opwekken of minder verbruiken?’ Uiteindelijk deden meer dan 100 jongeren mee aan de Swipocratie. Tien jongeren gaven aan graag verder met ons in gesprek te willen gaan over duurzaamheid.

Inmiddels hebben wij de eerste (digitale) bijeenkomst van de jongerentafel gehad. Tijdens deze bijeenkomst gingen we in op de resultaten van de Swipocratie en bespraken we een aantal duurzame vraagstukken.

Ben jij tussen de 15 en 25 jaar oud, heb jij de Swipocratie gemist of lijkt het je het leuk om met ons over duurzaamheid te praten? Dat kan! Deelnemen aan de jongerentafel is nog steeds mogelijk. Je kan je aanmelden of meer informatie vragen door een mail te sturen naar duurzaam@nieuwkoop.nl.

Meld je aan voor de nieuwsbrief