Op maandag 18 september organiseren de dorpsraad Rondom de Plassen en de Gemeente Nieuwkoop een informatieavond over twee onderwerpen: het verduurzamen van uw woning en de kansen voor een warmtenet in Langeraar. Inwoners van Langeraar en Papenveer zijn van harte uitgenodigd.

Bereid uw woning voor op de toekomst

Met elkaar dragen we zorg voor het klimaat en de natuur, voor onszelf en de generaties na ons. Daarnaast kregen veel huishoudens de afgelopen twee jaar te maken met een flinke stijging van de energierekening. Hierdoor denken steeds meer mensen na over energiebesparing. Denkt u bijvoorbeeld aan nieuwe ramen, isolatie of toch een warmtepomp? Het zetten van stappen om energie te besparen kan lastig zijn. Gelukkig zijn er subsidies en experts om u daarbij te helpen. Een voorbeeld hiervan zijn de energiecoaches van de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop. Deze vrijwilligers hebben uitgebreide ervaring met het verduurzamen van de eigen woning en geven gratis advies. Tijdens de avond informeren wij u graag over de mogelijkheden. 

Kansen voor een warmtenet

In Langeraar bouwen we Integraal Kindcentrum De Poel (IKC). Dit IKC komt op de locatie van basisschool Aeresteijn, centraal in het dorp Langeraar. Dat biedt kansen om bestaande woningen in de buurt van het IKC aan te sluiten op een warmtenet. De gemeente heeft hiervoor een onderzoek laten uitvoeren. Tijdens de avond informeren wij u over de mogelijkheden van een warmtenet en hoe dat eruit kan zien. Daarnaast horen wij ook graag uw mening over een mogelijk warmtenet en kunt u vragen stellen.

Meer informatie?

Klik hier voor meer informatie over Langeraar.

Meer weten over de energiecoaches?

Maak gebruik van het gratis advies. Zij komen bij u langs en adviseren u over het verduurzamen van uw woning. 

Meer informatie over de energiecoaches >>