Werkt u bij een bedrijf in Zuid-Holland en wilt u een groene, gezonde werkomgeving waarin u bijvoorbeeld kunt lunchen of vergaderen? U kunt hiervoor tot € 5.000 subsidie aanvragen! Natuur op uw werkplek helpt om u fitter en vrolijker te voelen. Het heeft een positief effect op uw creativiteit en concentratie en bovendien verlaagt het uw stressniveau. 

Zowel uw werk als uw gezondheid krijgt een boost wanneer u natuur een plek geeft in uw werk. Maar daar is wel natuur voor nodig! Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe u daar gebruik van kan maken tijdens een werkdag. Om dat mogelijk te maken kunt u als bedrijf een subsidie tot € 5.000 ontvangen om een natuurlijke werkplek in te richten en een training te volgen over hoe u natuur in uw werkdag kan integreren of zo’n werkplek met collega’s kan onderhouden. 

Wilt u meer weten over de subsidieregeling ‘Groen Werkt Beter’? Dan kunt u kijken bij Zelf doen in Erfgoed en Groen(externe link). Op dit platform kunt u alle voorwaarden vinden en (tot en met 1 februari 2024) uw subsidie aanvragen. Houd er vast rekening mee dat het gaat om een bedrijf met een bedrijventerrein, er inheems plantmateriaal wordt gebruikt en de activiteiten gericht zijn op kennisvergroting en fysieke vergroening van het bedrijventerrein. 

Dit is een subsidieregeling vanuit provincie Zuid-Holland en onderdeel van het programma Groene, Gezonde Bedrijventerreinen Zuid-Holland dat is ontstaan uit een samenwerking met IVN Natuureducatie, Steenbreek, Groene Cirkels Bijenlandschap en De Groene Motor.