Bedrijven en organisaties in de gemeente Nieuwkoop kunnen zich aanmelden voor een gratis energiescan om energiebesparings- en verduurzamingsmogelijkheden te inventariseren en realiseren. Ondernemers staan momenteel voor veel uitdagingen en komen er misschien niet altijd toe dat zelf op te pakken. Vaak kunnen investeringen hierin zowel winst voor het klimaat als de portemonnee opleveren. Daarom stelt de gemeente Nieuwkoop gratis energiescans beschikbaar voor ondernemers die stappen willen nemen om hun bedrijf verder te verduurzamen.

Werkwijze

Deze energiescans zullen worden uitgevoerd door ervaren adviseurs van Klimaatroute. De adviseur komt bij uw bedrijf langs en kijkt naar uw energieverbruik en naar besparings- en verduurzamingsmogelijkheden, waaronder verlichting, verwarming en isolatie. Een energiescan geeft inzicht in haalbare en betaalbare maatregelen. Na het bezoek wordt er een rapport opgemaakt en gedeeld met u. Daar blijft het echter niet bij want als u daarna aan de slag wil met de uitkomsten van de scan, kan Klimaatroute u ook ontzorgen in het opvragen van offertes, selecteren van leveranciers of verdere advisering over de financiële mogelijkheden en subsidies.

De Olm Nieuwkoop en Bovenland Ter Aar

De scan actie valt samen met die van de Sectortafels Duurzame Ontwikkeling. Een initiatief van Verenigde Ondernemers Nieuwkoop, Gebiedscoöperatie Nieuwkoop , Land- en Tuinbouworganisatie, waarin bedrijven, maatschappelijke organisaties en gemeente samenwerken, om een bredere integrale energieaanpak op de bedrijventerreinen De Olm en Bovenland te onderzoeken. In het belang daarvan hebben V.O.N. en CGN met de gemeente, de omgevingsdienst en Klimaatroute tweeledig gebruik van de energiescans afgestemd. Daarom zullen de deelnemers aan de scan actie toestemming worden gevraagd om de gegevens van scans ook voor dat onderzoek te gebruiken.

Aanmelden

Klimaatroute zal de komende maanden verschillende bedrijven bezoeken voor het uitvoeren van een energiescan. Als u geïnteresseerd bent, kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar info@klimaatroute.nl of direct via de aanmeldpagina van de ODWH.

https://www.odwh.nl/Bedrijven/Duurzaam_ondernemen/Energiescans_MKB_en_maatschappelijke_instellingen(externe link)

Het budget is toereikend voor een beperkt aantal scans. Er kan een selectie gemaakt worden van de aanmeldingen. Als uw bedrijf is uitgekozen dan neemt Kimaatroute met u contact op om een afspraak te maken. Door de maatregelen omtrent COVID-19 kan het zijn dat delen van de werkzaamheden op een andere manier (telefonisch) dan fysiek plaatsvinden. De adviseurs zijn gebonden aan de regels van de Rijksoverheid met betrekking tot de lockdown.