Wat is een energiecoach? 

De energiecoach is een vrijwilliger, wonend in gemeente Nieuwkoop, die opgeleid is om inwoners te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning. Een energiecoach geeft u gratis onafhankelijke, betrouwbare informatie. Hij of zij brengt in kaart welke mogelijkheden er in uw woonsituatie zijn, adviseert over te nemen maatregelen en is een schakel naar professioneel technisch advies. Ook helpt de energiecoach bij subsidieaanvragen en bij het aanvragen en vergelijken van offertes.   

Hoe werkt het? 

Met de energiecoach bespreekt u uw woonwensen en mogelijkheden. Ook bekijkt de coach uw huis én uw energiegebruik. Daarmee krijgt u informatie en tips waarmee u zelf aan de slag kunt. Welke stappen leveren u geld op? Hoe krijgt u meer comfort? En hoe vermindert u uw energieverbruik? Zo kunt u de volgende stap zetten naar een duurzame woning. Daarmee bespaart u geld en energie én het bezorgt u een nog comfortabeler huis.

Hoe vraag ik een gratis adviesgesprek aan? 

Voor het aanvragen van een gratis adviesgesprek, ga naar de website van Gebiedscoöperatie Nieuwkoop(externe link). Vindt u het prettiger om het gesprek online te doen? Dat kan ook! U kunt dit aangeven op het aanvraagformulier.