Bouwen

Duurzame huiseigenaren openen hun deuren

Voor Jannie Timmerman en Gerard van Veen is een wens in vervulling gegaan. Zij bouwden in 2013 in Noorden hun eigen duurzame woning.

Op 4 november deden zij mee met de Nationale Duurzame Huizenroute. De kennis en ervaringen die zij hebben opgedaan met de bouw willen zij met iedereen die geïnteresseerd is delen. Jannie en Gerard: “Mensen mogen altijd spontaan aanbellen, als wij thuis zijn staan wij hen te woord.” “Wij vinden duurzaam wonen erg belangrijk en willen graag andere mensen prikkelen om hier ook over na te denken. Het was een enorme uitdaging voor ons om bij de bouw te bekijken hoe ver wij konden gaan met duurzame maatregelen. Wij wilden graag een huis met een houtskeletbouw.

Met houtskeletbouw zijn de mogelijkheden voor een dikkere isolatielaag groter dan bij traditionele bouw. Bekleding met Red Cedar vinden wij zelf mooi, het vergrijst door zonlicht. Daarnaast is het onderhoudsvrij, het hoeft niet geschilderd te worden. Ons huis heeft een warmtepomp met warmtebron uit de bodem, zonnecollectoren zorgen voor warm water voor de boiler en we hebben zonnepanelen om elektriciteit op te wekken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief