Afval

Digitale Week van de Duurzaamheid!

De Week van de Duurzaamheid (5-12 oktober) is in de gemeente Nieuwkoop vooral digitaal verlopen.

Het programma met fysieke en online activiteiten was vanwege aangescherpte (corona)maatregelen voornamelijk digitaal. De start was nog wel met een fysieke bijeenkomst toen wethouder Gerben van Duin op bezoek ging bij basisschool De Veenvogel in Nieuwveen. Hier speelde daar een duurzaamheidsquiz met de leerlingen en had hij een klimaatspel meegenomen waarmee de leerlingen aan de slag konden.

Verder waren er vooral digitale bijeenkomsten via webinars. Dinsdag nam Kors van der Wolf van de Duurzaamheidscentrale de inwoners mee in het verduurzamen van de woning in vijf stappen. Een dag later verzorgden medewerkers van het Duurzaam Bouwloket ook een webinar. Ook daar was verduurzaming van de woning het belangrijkste thema, maar er was ook informatie over het laten financieren daarvan via een voucher, lening of subsidie.

Inwoners konden ook meedoen aan een PMD Quiz en velen hebben zich laten verleiden om de juiste antwoorden te geven. Winnaars werden: Maikel Hoogervorst, Melanie Drost & Nick van Yperen.

Afvalinzamelaar Cyclus kwam online met tips over het scheiden van afval en hoe er minder afval geproduceerd kan worden.

Op de Groen Moet Je Doen Donderdag was er aandacht voor de actie ‘Steen er uit voor een groene tuin’. Een logisch vervolg kwam afgelopen periode met de ‘drive through’ waarbij inwoners hun tegels in kunnen wisselen bij de gemeentewerf voor een plant.

Tenslotte zijn er ook nog filmpjes getoond over Zon op het bedrijfsdak en Kleine windmolens

Wie nog even terug wil blikken op de Week van de Duurzaamheid kan terecht op het YouTube account van gemeente Nieuwkoop of via duurzaam-nieuwkoop.nl.

Meld je aan voor de nieuwsbrief