Wethouder Tom de Kleer bezocht op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid voor het Onderwijs, IKC de Vaart in Ter Aar.

Begeleidster Kim en de BSO-kinderen Simon en Anouk namen Tom mee naar de moestuin, kippenren en het wormenhotel. Een mooie les in circulariteit en duurzaamheid. De wormen in het wormenhotel zetten het GFT-afval van de BSO om in vruchtbare compost. Hierdoor verandert het GFT-afval in voeding voor de schooltuin! De producten uit de schooltuin bereiden ze weer op school.

Kim: “Doordat de kinderen de zaadjes zien uitgroeien tot de groenten en hier zelf voor zorgen en het bereiden, gaan ze het eten. Of in ieder geval proeven. Zo komen ze op een andere manier in contact met gezond voedsel. Een ander voordeel is dat ze lekker buiten bezig zijn. Het voeren van de wormen is iedere keer weer een feestje voor de kinderen. Ze willen allemaal graag helpen. Ze gaan heerlijk met hun handen door de bakken om het GFT-afval te verspreiden en ze willen iedere keer natuurlijk checken of de wormen er nog wel zijn.”

Tom: “Het is gaaf om te zien hoe enthousiast kinderen zijn over dit soort projecten, zoals het wormenhotel. Door kinderen van jongs af aan, spelenderwijs kennis te laten maken met grote thema’s zoals milieu, afval hergebruiken en gezond leven, hopen we dat zij dit thuis en in de toekomst gaan toepassen.”