Energie

MOOI

MOOI-regeling voor klimaatinnovatie

Werkt uw bedrijf aan klimaatinnovatie? Dan maakt u kans om gebruik te maken van de nieuwe regeling Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI). De Rijksoverheid heeft deze regeling van €65 miljoen opgezet om samenwerkende partijen te ondersteunen in het realiseren van de klimaatdoelen.

De MOOI-regeling stimuleert oplossingen in vier thema’s, namelijk ‘Wind op zee’, ‘Hernieuwbare energie op land’, ‘Gebouwde omgeving’ en ‘Industrie’. Projecten die aanmerking komen moeten een flinke omvang hebben en bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot van Nederland. Andere vereisten zijn dat meerdere bedrijven betrokken zijn bij het project en dat er een integraal innovatieplan met meetbare mijlpalen wordt aangeleverd.

Tussen 1 en 20 april 2020 kunnen samenwerkende partijen zich vooraanmelden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarna, tussen 1 juli en 8 september 2020, kunnen partijen de definitieve subsidieaanvraag indienen. Op de website van RVO kunt u ook terecht als u wel een goed idee heeft, maar nog geen partners. Of juist als u geïnteresseerd bent om met uw bedrijf als partner aan te sluiten bij een bestaand idee. Heeft u vragen over de MOOI-regeling of wilt u meer informatie? Dan kunt u terecht op de website van RVO.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief