Een lagere energierekening en meer comfort? Kozijnen vervangen, uw woning isoleren of een warmtepomp aanschaffen: wat zijn de kosten? Van het gas af, maar hoe dan? Heeft u hulp nodig bij deze vragen of weet u niet waar moet u beginnen? Een energiecoach kan u hiermee helpen! 

Start nu en maak een afspraak voor een adviesgesprek met één van de veertien energiecoaches die in de gemeente aan de slag zijn gegaan.

Een energiecoach is een vrijwilliger die uit uw kern of wijk komt en een opleiding tot energiecoach heeft gevolgd. De energiecoaches hebben vaak ruime ervaring met verduurzamen van hun eigen woning. Op uw verzoek maakt een energiecoach een afspraak met u om uw vragen over het verduurzamen van uw woning te beantwoorden. Tijdens het gesprek krijgt u informatie over hoe u energie kan besparen. Dit zijn concrete tips waarmee u zelf aan de slag kunt. Dit is met name handig als u al plannen hebt voor onderhoud of renovatie van uw woning.  

Aanvragen adviesgesprek 

Het adviesgesprek kan telefonisch, online of bij u thuis plaatsvinden. Net wat bij u past. In alle gevallen levert het u een persoonlijk plan op met alle stappen voor uw woning in één overzicht! U vraagt een adviesgesprek aan via de website van Gebiedscoöperatie Nieuwkoop(externe link). De Gebiedscoöperatie neemt daarna contact met u op om een afspraak te maken.  

Het inzetten en opleiden van energiecoaches voor het verduurzamen van woningen is een samenwerking tussen de gemeente en de Gebiedscoöperatie. De overheid heeft besloten dat in 2050 alle woningen aardgasloos moeten zijn. Isolatie en het verduurzamen van woningen helpen nu al daarbij.